Benodigdheden
500 g courgette
200 g diepvriesdoperwten + wat extra om te garneren
300 g iets bloemige aardappelen
2 mootjes warmgerookte zalm
125 ml crème fraîche
1 teen knoflook
1 l kippenbouillon
sap en rasp van 0,5 citroen
50 g basilicum
0,5 tl witte peper
peper en zout
olijfolie om te bakken
Verder nodig
Bereiding
Snijd de courgettes in halve maantjes en hak de knoflook fijn. Fruit dit samen met de witte peper gedurende 5 minuten aan in iets olijfolie. Voeg de bouillon toe en breng het aan de kook. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Voeg ze bij de courgettesoep en kook ze in ongeveer 15 minuten gaar. Voeg de doperwten (houd iets achter ter garnering) en de basilicum toe en laat de courgettesoep nog 5 minuten zachtjes koken. Gebruik je verse erwten, voeg ze dan gelijk met de aardappelen toe.
Pureer de courgettesoep glad met een staafmixer en breng deze op smaak met peper en zout. Voeg de rasp en het sap van een halve citroen toe aan de crème fraîche. Breng de citroenroom op smaak met peper en zout.
Trek de gerookte zalm uit elkaar. Verdeel de courgettesoep over de kommen. Garneer met een lepeltje van de citroenroom, de warmgerookte zalm en wat vers erwten. Serveer de courgettesoep met brood.
6 personen
Bron: uitpaulineskeuken.nl