Avocadosoep met zurkel

Avocadosoep met zurkel

Emilie

Deze koude avocadosoep met zurkel is een echt vitaminebommetje. Werk af met mooie rode bietscheuten voor een mooi contrasterend effect.

Avocadosoep met zurkel

Benodigdheden

300 g zurkel
2 avocado’s, geschild en ontpit
1 lente-uitje, fijngesnipperd
1 teentje knoflook, fijngesnipperd
1 citroen, geperst
1 tl olijfolie
20 g rode bietscheuten
8 takjes dille
peper en zout

Bereiding

Verhit een koffielepel olijfolie en fruit de knoflook glazig. Doe er de zurkelblaadjes bij. Bak op een matig vuur tot de blaadjes geslonken zijn.

Pureer het vruchtvlees van de avocado en breng op smaak met het citroensap.

Vermeng de avocadopuree met de gestoofde zurkel. Schenk er een kopje water bij en pureer nogmaals. Leng aan met wat meer water tot het een dik, vloeibaar soepje is.

Kruid de soep met peper en zout. Werk af met het lente-uitje, de rode bietscheutjes en de takjes dille. Serveer koud.

4 personen
Bron: 15 Gram

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige post Volgende post