Witloofsoep met Belgisch witbier

Witloofsoep met Belgisch witbier

Benodigdheden

2 aardappelen
10 stronkjes witloof
2 uien
100 g blauwe kaas (type roquefort + wat extra als afwerking)
500 ml lichte room
2 flesjes witbier (type Hoegaarden)
200 ml water
2 blokjes groentebouillon
olijfolie
3 blaadjes laurier
peper en zout

Bereiding

Spoel het witloof en snij het in grove stukken. Schil de uien en snipper ze fijn. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes. 2Bak het witloof samen met de uien aan in een scheutje olijfolie. Voeg er de aardappelen en de laurierblaadjes aan toe. Blus met het witbier, de bouillon en de room. Voeg er 200 ml water aan toe en laat het 20 minuten op een zacht vuurtje koken tot de aardappelen helemaal gaar zijn. Blussen. Haal de laurierblaadjes eruit en mix de soep. Doe er dan de blauwe kaas bij. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met enkele blokjes blauwe kaas.

8 personen
Bron: libelle-lekker.be

Lees Interacties