Gekruide garnalensoep

Benodigdheden

200 à 250 g middelgrote, gepelde roze garnalen
1/2 citroen
1 stengel citroengras
2 middelgrote wortelen
1 schijf Chinese noedels (80 g)
1 el sojasaus
verse koriander
2 vetarme visbouillonblokjes

Bereiding

Snij de stengel citroengras in de lengte door, plet even en leg in een stoofpot. Voeg de in rondjes gesneden wortelen toe, 1,25 l water en de verkruimelde bouillonblokjes. Breng aan de kook en laat 5 min. zacht koken.
Breek de noedels in grote stukken en doe ze in de stoofpot. Neem de soep meteen van het vuur, zet een deksel op de pot en laat 4 min. rusten. Voeg dan de garnalen toe, het sap van de halve citroen en de sojasaus.
Serveer heel warm bestrooid met fijngehakte koriander.

Tip

Je kan het citroengras vervangen door verse gember.

4 personen
Bron: delhaize.be

Lees Interacties