Garnalensoep met chorizo en saffraan

Garnalensoep met chorizo en saffraan

Benodigdheden

2 rode uien
2 rode paprika’s
2 tenen knoflook
125 g chorizo
125 g risottorijst
150 ml droge witte wijn
1 tl garnalenpasta (trassi)
een paar draadjes saffraan
300 ml visfond
500-600 ml groentebouillon
500 g rauwe, gepelde reuzegarnalen (darmkanaal verwijderd)
cayennepeper
2 el grofgehakte peterselie

Brereiding

Pel de uien en snijd ze in smalle partjes. Maak de paprika’s schoon en snijd ze in smalle reepjes. Pel de knoflook en snijd in dunne plakjes.
Verwijder het vel en snijd de chorizo in kleine blokjes. Bak de worst in een soeppan uit. Voeg de ui en knoflook toe en bak zachtjes glazig. Strooi de rijst erover en bak 1 minuut mee. Blus af met de wijn. Roer de garnalenpasta en saffraan erdoor en schenk de fond in de pan. Laat de soep afgedekt 20 minuten zachtjes koken. Dep de garnalen droog en snijd ze overlangs doormidden. Roer de garnalen en de paprikareepjes door de soep en kook nog 5 minuten. Breng de soep op smaak met zout en cayennepeper. Verdeel de soep over 4 diepe borden en serveer bestrooid met peterselie.

4 personen
Bron: vriendin.nl

Lees Interacties