Benodigdheden
350 g rauwe garnalen
1 el olie
3 stengels citroengras, alleen het witte deel, gekneusd
3 dunne plakjes galanga Laos
2 el kippenbouillon poeder
5-7 Thaise chilipepers, zonder steeltjes, gekneusd
5 limoenblaadjes, in stukjes gescheurd
2 el vissaus
10 st strawmushroom(stropaddenstoelen), halveren
2 lente-uitjes, in ringetjes
3 el limoensap
Bereiding
Pel de garnalen en verwijder de zwarte ader, laat de staart zitten en bewaar de koppen en doppen. Verhit de olie in een grote pan en voeg de garnalen-koppen en –doppen toe.
Bak ze 5 minuten of tot de doppen helderoranje worden.
Voeg één stengel sereh, de laos en de kippenbouillon toe.
Breng alles aan de kook, draai het vuur lager en laat 20 minuten pruttelen.
Zeef de bouillon en schenk hem dan weer in de pan.
Gooi doppen en smaakmakers weg.
Snijd de rest van het laos fijn en voeg het met de chilipepers, limoenblaadjes, vissaus, strawmushroom en lente-uitjes toe aan de bouillon.
Laat nog 2 minuten zachtjes pruttelen.
Voeg de garnalen toe en kook ze 3 minuten mee, of tot ze stevig en roze zijn.
Neem de pan van het vuur en voeg het limoensap toe. Voeg naar smaak nog wat extra limoensap of vissaus toe.
Garneer met de koriander.