• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
soepen.be
  • Home
  • Recepten
  • Kookboeken
  • Kommetjes
  • Soepbars
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest

Gaz­pa­cho met ge­gril­de pa­pri­ka

Gaz­pa­cho met ge­gril­de pa­pri­ka

Gaz­pa­cho met ge­gril­de pa­pri­ka is ijskoud de lekkerste. Lest de dorst en stilt de honger. Perfect voor de picknick.

Benodigdheden

3 plakken boule beurre
1 teen knoflook
½ tl gemalen komijn (djinten)
4 el olijfolie
1 komkommer
1 groene paprika
1 ui
700 g tomato frito
300 g gegrilde paprika’s
2 el rodewijnazijn
2 tl tabasco

Bereiding

Snijd 3 dikke plakken van het brood en verwijder de korst. Doe het brood in een kom. Snijd de knoflook fijn en voeg deze met de komijn en olie toe.

Schil de komkommer, snijd in stukken van 4 cm en doe in de blender (voor een fijne soep) of de keukenmachine (voor een grovere soep). Snijd de groene paprika in blokjes en snipper de ui. Voeg de helft van de groene paprika, de helft van de ui, de tomato frito en de gegrilde paprika’s met vocht toe.

Pureer 2 minunten tot een vloeibare massa. Voeg de azijn en het brood toe en pureer nog 1 minuut. Verdun de soep eventueel met een beetje water.

Breng op smaak met tabasco en zout. Laat de soep minimaal 1 uur koud worden in de koelkast. Serveer de soep met de rest van het brood, de groene paprika en de ui in bakjes erbij.

4 personen
Bron:

Ook lekker

  • Gegrilde-courgettesoep met munt en yoghurt
    Gegrilde-courgettesoep met munt en yoghurt
  • Gazpacho Ibiza met watermeloen en avocado van Sergio Herman
    Gazpacho Ibiza met watermeloen en avocado van Sergio Herman
  • Maaltijdsoep van wintergroenten met gremolata
    Maaltijdsoep van wintergroenten met gremolata

Gepost onder: Gazpacho, Vegetarisch Tags: gazpacho, koude soep, paprika

Previous Post: « Wortelgazpacho met citroengras
Next Post: Ita­li­aan­se zo­mer­soep met bal­le­tjes »

Primary Sidebar

Sale Solden 2023Sale Solden 2023

Copyright © 2023 soepen.be