Wortelgazpacho met citroengras

wortelgazpacho met citroengras

Benodigdheden

1 stengel citroengras (sereh)
450 g wortelen
400 ml kokosmelk (100 ml voor de afwerking)
1 kruidnagel
knoflook
2 el extra-vierge olijfolie
2 el sherry azijn
1 tl rode kerriepasta
125 ml water
zeezout en vers gemalen zwarte peper

Optioneel

hennepzaden
pompoenzaden
microgreens
kokosmelk

Bereiding

Was de wortelen en snijd in grove stukken.
Verwijder de buitenste bladeren van het citroengras en snijd het onderste stukje met de wortels er af. Snijd het zachte, aromatische gedeelte van de citroengras fijn.
Doe het citroengras, wortelen, kokosmelk, knoflook, olijfolie, sherry-azijn, rode currypasta, water en een paar snuifjes zout en peper in een blender of hoge beker. Maal in de blender of met een staafmixer tot een egale soep.
Zet minstens 4 uur in de koelkast. Wordt de soep iets te dik, roer er dan een beetje koud water door.
Breng op smaak met peper. Werk af met een paar druppeltjes olijfolie en kokosmelk en eventueel hennepzaden, pompoenzaden of microgreens.

4 personen
Bron: dollyandoatmeal.com

Lees Interacties