
Benodigdheden
125 g wilde roze garnalen
600 g koolvishaasjes
800 g groentereepjes
peterselie
800 g aardappelen
2,5 dl extra lichte room (7% V.G.)
2 el boter
2 el bloem
1 blokje visbouillon
zout en zwarte peper van de molen
Bereiding
Laat de vis volledig ontdooien en dep droog. Snij in porties van 3 à 4 cm.
Laat de groentereepjes oppervlakkig ontdooien.
Snipper de ui fijn.
Schil de aardappelen en snij in de lengte in 4 of in 6.
Snipper de peterselie fijn (hou enkele blaadjes apart voor de afwerking).
Kook de aardappelen 20 minuten gaar in lichtgezouten water. Giet af.
Smelt intussen de boter in een kookpot met dikke bodem en bak de ui 2 minuten glazig. Voeg de groentereepjes toe en roerbak nog 3 minuten.
Bestrooi met de bloem en laat even meebakken. Voeg de room en 5 dl water toe. Verkruimel er het bouillonblokje over, kruid met peper en zout en laat 10 minuten sudderen op een zacht vuur. Roer regelmatig.
Leg de porties vis op de groenten, dek af en laat nog 5 à 8 minuten garen.
Voeg de aardappelen, de garnalen en de peterselie toe. Laat nog even doorwarmen en kruid met peper en zout.
Werk af met de rest van de platte peterselie.
4 personen
Bron: Colruyt
Geef een reactie