Een gezond vegan pompoensoep recept met kokosmelk en pompoen uit blik. Makkelijk te maken, zonder dat je pompoen hoeft te snijden.
Benodigdheden
2 el olijfolie
1 gele ui, in blokjes gesneden
4-6 teentjes knoflook, fijngehakt
1 tl kaneel
¾ tl gerookte paprika
½ tl grof kosher zout
¼ tl versgemalen zwarte peper
¼ tl nootmuskaat
720 ml groentebouillon
850 g pompoenpuree uit blik
120 ml volle kokosmelk, plus extra voor garnering indien gewenst
2 el pure ahornsiroop
geroosterde pompoenpitten en gemalen chilivlokken voor garnering, optioneel
Bereiding
Verhit de olijfolie in een grote soeppan of braadpan op middelhoog vuur.
Voeg de ui en knoflook toe en bak, terwijl je regelmatig roert, gedurende 5 minuten of tot ze zacht zijn.
Voeg de kaneel, gerookte paprika, zout, peper en nootmuskaat toe en bak, al roerend, gedurende 30 seconden.
Voeg de groentebouillon en pompoenpuree toe en roer tot alles goed gemengd is. Breng het mengsel aan de kook, verlaag dan het vuur en laat het gedeeltelijk afgedekt 30 minuten sudderen.
Haal de pan van het vuur en pureer alles met een staafmixer tot een gladde soep. Roer de kokosmelk en ahornsiroop erdoor.
Serveer de soep in kommen en garneer eventueel met een scheutje kokosmelk, geroosterde pompoenpitten en gemalen chilivlokken.
Het recept ‘Vegan pompoensoep’ is afkomstig van Lindsay Moe.
Klik hier voor het originele recept.
Geef een reactie