Traditionele Mediterrane linzensoep

Kathy
Traditionele Mediterrane linzensoep - Blue Sea Living

Zin in een stevige en gezonde soep die je meteen naar de zuiderse keuken brengt? Deze traditionele mediterraanse linzensoep zit vol groenten, specerijen en verse kruiden. eenvoudig om te maken, heerlijk verwarmend en perfect voor een frisse herfstavond.

Traditionele Mediterrane linzensoep - Blue Sea Living
Foto: BlueSeaLiving

Benodigdheden

200 g groene of bruine linzen, gespoeld en uitgelekt
1 middelgrote ui (± 120 g), fijngehakt
3 teentjes knoflook, fijngehakt
2 middelgrote wortelen (± 150 g), in blokjes
2 stengels selderij (± 100 g), in blokjes
1 tl gemalen komijn
1 tl gerookt paprikapoeder
1 l groentebouillon
60 ml olijfolie
zout en peper naar smaak
2 el verse peterselie of koriander, gehakt
sap van 1 citroen, optioneel

Bereiding

Verhit de olijfolie in een ruime soeppot op middelhoog vuur.

Voeg de ui, wortel en selderij toe en laat 5 à 7 minuten zachtjes bakken, tot de groenten glazig en licht goudbruin worden. roer af en toe zodat ze niet aanbakken.

Voeg de knoflook toe samen met de komijn en het gerookte paprikapoeder. bak dit 1 minuut mee tot de kruiden beginnen te geuren.

Doe de linzen in de pot en roer ze goed door de groenten en kruiden.

Giet de groentebouillon erbij en breng het geheel aan de kook.

Zet het vuur daarna lager en laat de soep 30 tot 35 minuten zachtjes sudderen, tot de linzen gaar en zacht zijn. roer af en toe door.

Breng op smaak met zout en peper, en voeg eventueel een scheutje citroensap toe voor extra frisheid.

Schep de soep in kommen en garneer met verse peterselie of koriander. serveer meteen.

Het recept ‘Authentieke Mediterrane linzensoep‘ is afkomstig van BlueSeaLiving.

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige post Volgende post