Traditionele groentesoep met rundsvlees
Een stevige maaltijdsoep met rundsvlees en veel groenten – ideaal voor wie houdt van een klassieker met een moderne twist. Snel klaar in de snelkookpan, maar minstens zo smaakvol als wanneer ze uren pruttelt.

Benodigdheden
500 g rundvleesblokjes
1 el olijfolie of avocado-olie
1 middelgrote ui, in blokjes
500 g aardappelen, in blokjes, schil kan eraan
3 wortelen, in plakjes
2 stengels selderij, in stukjes
4 teentjes knoflook, fijngehakt
1 blik (ca. 400 g) tomatenblokjes, inclusief sap
1 l runderbouillon
1 tl gedroogde tijm
1 tl italiaanse kruidenmix
200 g diepvries sperziebonen
200 g diepvries erwtjes
zout en zwarte peper naar smaak
Bereiding
Verwarm de snelkookpan op de stand sauteren en doe er de olie in. Bak de rundvleesblokjes in porties rondom bruin. Haal het vlees eruit en zet even apart.
Voeg de ui toe en laat even glazig bakken. Doe daarna wortel, selderij, aardappelen en knoflook erbij en roer kort om.
leg het vlees terug in de pot. Voeg de tomatenblokjes, bouillon, tijm en italiaanse kruiden toe. roer goed door.
Sluit de pan, zet op hogedruk en laat 20 minuten koken. Laat daarna 10 minuten rustig de druk ontsnappen voor je het deksel opent.
Voeg de sperziebonen en erwten toe. Zet opnieuw op sauteren en laat nog 5 minuten pruttelen.
Proef en breng op smaak met zout en peper. Serveer warm, eventueel met wat brood erbij.
Het recept ‘Traditionele groentesoep met rundvlees‘ is afkomstig van The Real Food Dietitians.