Benodigdheden
1 ui
2 teentjes knoflook
1 rode peper
2 el tomatenpuree
1 laurierblaadje
250 g linzen uit blik (uitlekgewicht), kleur maakt niet uit
400 g tomatenblokjes
100 g wortel (winterpeen)
1 l groentebouillon
peper en zout
Verder nodig
Bereiding
Snipper de ui en hak de knoflook en rode peper fijn. Fruit alles aan in een soeppan tot de ui glazig wordt.
Snijd de wortel in stukken en voeg dit samen met het laurierblaadje en de tomatenpuree toe aan de ui, knoflook en rode peper toe. Bak even kort mee.
Laat de linzen uitlekken en voeg deze samen met de tomatenblokjes en de groentebouillon toe aan de rest van de ingrediënten. Roer goed door en breng de soep aan de kook.
Draai het vuur laag, doe de deksel half op de pan en laat de tomaten-linzensoep 30 minuten zachtjes pruttelen. Haal de pan van het vuur en pureer de soep met behulp van een staafmixer, op deze manier wordt de soep lekker dik.
Breng de soep op smaak met peper en zout en serveer direct of bewaar in de koelkast.
4 personen
Bron: ohmyfoodness.nl