Je kan tijdens de herfst niet genoeg pompoensoepjes eten en dat hoeft niet altijd volgens het traditionele recept. Voeg eens wat tomaat toe aan de soep en werk af met heerlijke halloumi croutons … dat is een portie heerlijk comfort food tijdens de herfst!

Benodigdheden
800 g pompoen, in blokjes
800 g verse tomaten
2 wortelen, in blokjes
1 ui, grof gehakt
2 teentjes look, fijngehakt
1 blikje tomatenpuree
1,5l kipbouillon
blokje halloumi
peper en zout
olijfolie
optioneel za’atar
Verder nodig
staafmixer
Bereiding
Verhit een kookpot met een scheut olijfolie. Fruit hierin de ui mooi glazig.
Voeg dan de blokjes pompoen, wortel en look toe en laat even meebakken.
Voeg vervolgens de tomatenpuree toe, roer goed en laat 1 minuut meebakken.
Als laatste voeg je de blokjes tomaten toe samen met de bouillon.
Breng aan de kook.
Laat zachtjes sudderen tot de groenten gaar zijn. Mix tot een gladde soep en breng op smaak met peper en zout.
Voor het serveren, snij de halloumi in kleine blokjes.
Verhit een pan met een scheutje olie en bak hierin de kaas (best in porties) mooi goudbruin.
Haal ui de pan en strooi hierover optioneel een beetje za’atar.
Schep de soep uit in een kom en werk af met enkele blokjes halloumi.
4 personen
Bron: Elien’s cuisine
Wat vind jij van dit recept?