Deze Thaise wortelsoep is licht en gezond, maar toch pittig, aromatisch en bovenal troostrijk. Snel op tafel, verrassend van smaak: net wat je nodig hebt!

Benodigdheden
scheutje arachideolie
5 kleine witte uien schoongemaakt, gehalveerd en in halve maantjes gesneden
snuifje fijn zeezout
1 teentje look geperst
5 cm gember geraspt
stelen van 1 bos koriander grof gehakt
1 el lekkere rode currypasta
1 kg wortels schoongemaakt en in rondjes gesneden
1 courgette geschild, zaadlijsten verwijderd en in stukjes gesneden
1,5 l groentebouillon
1 stengel citroengras gekneusd
5 limoenblaadjes
voor de afwerking
blaadjes van 1 bos koriander fijn gesneden
2 lente-uitjes schoongemaakt en in fijne ringen gesneden
1 rode chilipeper zaadlijsten en steelaanzet verwijderd, fijngehakt
1 limoen in dunne plakjes
100 ml kokosmelk
Verder nodig
Bereiding
Het recept ‘Thaise wortelsoep met koriander’ komt uit Een lepeltje lekkers.
Klik hier voor het volledige recept.
Wat vind jij van dit recept?