Bomvol groenten, kruidig en die heerlijke smoky toets van het gerookt paprikapoeder. Een ideaal soepje voor op een kille herfstige dag.

Benodigdheden
1 ui
2 teentjes look
2 wortelen
2 (medium) zoete aardappel
1/2 chilipeper
3 el tomatenpuree
200 g linzen
1 tl komijnpoeder
1 tl gerookt paprikapoeder
400 g tomatenblokjes (uit blik)
1,5l bouillon
olijfolie
peper en zout
optioneel 4 tortilla’s
Bereiding
Pel de ui en hak fijn.
Pel de look en hak fijn.
Hak het chilipepertje fijn.
Schil de wortelen en zoete aardappelen en snij in blokjes.
Verhit een kookpot met een scheut olijfolie.
Fruit hierin de ui mooi glazig (laat niet bruin worden).
Voeg dan de fijngehakte look, chilipeper, komijnpoeder, gerookt paprikapoeder toe. Roer goed en laat 1 minuut meebakken.
Schep dan hierbij de tomatenpuree, roer goed en laat ook 1 minuut meebakken.
Voeg als laatste de linzen, tomatenblokjes, bouillon en snuifje zout toe. Breng aan de kook.
Laat de soep ongeveer 40 à 45 minuten zachtjes sudderen tot de groenten en linzen gaar zijn.
Tip
Heel lekker hierbij zijn korstjes van tortilla’s. Snij de tortilla’s in kleine plakjes.
Verhit een pan met een goede scheut olijfolie en bak hierin de plakjes tortilla’s mooi goudbruin.
Laat even uitlekken op keukenpapier. Serveer de soep met de tortillakorstjes.
4 personen
Bron: Elien’s cuisine