Deze romige pompoen-pastinaaksoep met tahin is in een handomdraai klaar, perfect voor een snelle en comfortabele maaltijd. De pastinaak voegt een frisse, kruidige smaak toe, terwijl de tahin zorgt voor een romige textuur. Voor een extra smeuïge afwerking kun je wat plantaardige yoghurt bovenop doen.

Benodigdheden
1 pompoen, geschild en in blokjes gesneden
2 pastinaken, geschild en in blokjes gesneden
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 tl kurkuma
1 tl komijnpoeder
1 l groentebouillon
4 el tahin
sap van een halve sinaasappel
peper en zout
Toppings
verse peterselie of koriander, fijngehakt
plantaardige yoghurt
macadamia noten, fijngehakt
Bereiding
Het recept ‘Romige pompoen-pastinaak soep met tahin’ is afkomstig van Lenna Omrani.
Klik hier voor het originele recept.
Geef een reactie