Pompoensoep combineert heel goed met gember en wortel dus deze variatie pompoensoep met gember en wortel is zeker het proberen een keer waard. Gebruik bij voorkeur lekkere verse gember dat geeft de soep een extra pittige smaak.
Benodigdheden
1 pompoen
2 uien in kleine stukjes
1 winterwortel in kleine blokjes gesneden
2 tenen knoflook fijngesneden
stukje verse gember fijngesneden
1 tl gemalen komijn
1 tl koriander
1 l bouillon (groenten of kruiden bouillon, kippenbouillon kan eventueel ook)
olijfolie
peper
Verder nodig
Bereiding
Schil de pompoen, snij in schijven en haal de pitjes er uit. Snij de pompoen vervolgens in gelijkmatige blokjes (3 bij 3 cm ongeveer).
Zet een pan op het vuur en giet hier wat olie in. Voeg de fijngesneden ui en knoflook toe en bak rustig zonder de ui en knoflook te laten kleuren. Voeg vervolgens de fijngesneden gember, de komijn en koriander toe en roer even kort door. Doe de wortel en de pompoen erbij en giet hier een liter bouillon op. Breng aan de kook en laat koken tot de pompoen zacht geworden is (ongeveer 20 minuten).
Pureer het geheel met een staafmixer tot een mooie soep en breng op smaak met wat peper.
Garneer de soep af met wat kookroom en wat peterselie en eventueel wat geroosterde pompoenpitjes.
4 personen
Bron: pompoensoep.info