Deze paprika-tomatensoep is echt heerlijk en staat binnen een halfuurtje al op tafel. Door de groenten eerst even te roosteren in de oven geef je de soep een diepere smaak.

Benodigdheden
4 Roma tomaten
4 puntpaprika’s
3 wortelen
2 uien
4 teentjes knoflook
2 takjes rozemarijn
2 takjes dille
2 tl chilivlokken
1 tl gedroogde basilicum
1 tl zout
50 ml milde olijfolie
600 ml groentebouillon
100 ml kookroom
Verder nodig
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200° C.
Snijd de groenten in grove stukken en leg ze op een bekleed bakplaat.
Strooi de chili vlokken, basilicum en het zout erop en drizzle de olijfolie over de groenten.
Hussel de groenten goed door elkaar en leg een stuk bakpapier bovenop.
Plaats de bakplaat in de oven voor 20 minuten of to de groenten zacht zijn.
Verwijder het bakpapier en laat de groenten in circa 10 minuten krokant bakken.
Schep de geroosterde groenten in een hittebestendige blender en giet de groentebouillon erbij.
Pureer de soep glad en giet tegelijkertijd de kookroom erbij.
Breng de soep extra op smaak met peper en zout en garneer met crème fraîche en extra chilivlokken.
4 personen
Bron: Fatima El Irari
Wat vind jij van dit recept?