Marokkaanse pompoensoep met verse geitenkaas van Polle

Marokkaanse pompoensoep met verse geitenkaas van de Polle

Emilie

Een strenge winterdag of een bloedhete zomerdag, mij mag je altijd soep voorschotelen. In dit recept heb ik gebruik gemaakt van een flespompoen, ook wel butternut genoemd, in combinatie met enkele wortelen die voor een heerlijke zoete smaak zorgen. En natuurlijk mag de afwerking met verse geitenkaas van de Polle niet ontbreken, enkele kruimels geitenkaas voor een zachte en romige toets.

Marokkaanse pompoensoep met verse geitenkaas van Polle
Foto: Polle

Benodigdheden

500 g flespompoen, ongeveer een halve
2 wortels
1 ui
2 tenen knoflook
2 el olijfolie
600 à 700 ml groentenbouillon
1 tl komijn
harissa
zout en peper

Voor de afwerking
zachte verse geitenkaas van de Polle
enkele takjes koriander
handvol pompoenpitten

Verder nodig

Bereiding

Het recept ‘Marokkaanse pompoensoep met verse geitenkaas van de Polle‘ is afkomstig van Hoevewinkel Polle.

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige post Volgende post