Marokkaanse pompoensoep met kokosmelk

Marokkaanse pompoensoep met kokosmelk

Benodigdheden


1 ui
1 rode paprika
900 g pompoen
3 teentjes look
1 tl madras curry of kerriepoeder
1 tl gerookte paprika
1/2 tl komijn
1/2 tl cayenne peper
een snuifje kaneel
1/2 tl verse blaadjes tijm, fijngehakt of gedroogd
400 ml kokosmelk
600 ml bouillon
peper en zout
olijfolie

Eventueel extra om te serveren: feta, pistachenoten en granaatappelpitjes

Bereiding

Pel de ui en snij in blokjes (hoeft niet klein of fijn te zijn aangezien de soep toch gemixt wordt).
Schil de pompoen, verwijder de zaden en snij in blokjes.
Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de paprika en snij in blokjes.
Pel de look en hak fijn.
Verhit een kookpot met een goede scheut olijfolie. Fruit hierin de ui aan.
Doe hierbij de blokjes pompoen, paprika, look en kruiden, roer om en laat even meebakken.
Blus met de kokosmelk en de bouillon. Breng aan de kook en laat de soep zachtjes sudderen voor ongeveer 25 minuten tot de pompoen mooi gaar is.
Mix de soep. Vind je de soep iets te dik doe hierbij nog een beetje warm water en laat de soep nog even doorkoken.
Breng de soep eventueel nog extra op smaak met peper en zout.

Tip

Serveer de soep met blokjes feta, pistachenoten en granaatappelpitjes


4 personen
Bron: elienscuisine.be

Lees Interacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.