Gevulde soep met linzen en kikkererwten. Helemaal af met verse koriander.
Benodigdheden
1 ui
2 stengels bleekselderij
400 g linzen
400 g kikkererwten
4 el olijfolie extra vierge met knoflook en chilipeper
2 tl gemalen kaneel
400 g tomatenblokjes
1 l groentebouillon
1 citroen
15 g koriander
Bereiding
Snipper de ui en snijd de bleekselderij in boogjes. Laat de linzen en kikkererwten uitlekken. Verhit de olie in een soeppan. Fruit de ui, bleekselderij en kaneel 2 min. op laag vuur. Schep de linzen, kikkererwten en tomatenblokjes erdoor. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Laat 10 min. op laag vuur koken. Roer af en toe.
Halveer de citroen, pers de helft uit en snijd de andere helft in parten. Roer 1½ el (per 4 personen) citroensap door de soep. Pureer de soep grof met de staafmixer en verdeel over de kommen. Serveer met de parten citroen.
Tip
Je kunt de soep 1 dag van te voren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm op laag vuur en serveer.
Lekker met verse koriander en geroosterde pitabroodjes.
4 personen
Bron: ah.nl
Wat vind jij van dit recept?