Kruidige chorba

Kruidige chorba

Benodigdheden

200 g lamsschouder
2 uien
2 teentjes knoflook
2 stengels bleekselderij
olijfolie
1 blikje tomatenpuree
2 tl karwijzaad
1 tl korianderzaad
1 el zoet paprikapoeder
2 el harissa
200 g gedroogde geweekte kikkererwten
1250 ml water
zout
100 g vogeltongpasta
1 citroen
0,5 bos koriander

Bereiding

Snijd het vlees in stukken. Pel en snijd de uien en knoflook fijn. Snijd de bleekselderij fijn. Verhit een scheut olie in een pan en bak het vlees, de uien, knoflook, bleekselderij, tomatenpuree, karwijzaad, korianderzaad en paprikapoeder circa 7 minuten op laag vuur. Voeg de kikkererwten en harissa toe en blus af met het water. Kook de soep op laag vuur circa 30 minuten. Voeg de pasta toe en kook circa 10 minuten mee. Schep de chorba in borden en serveer met een scheut olijfolie, een partje citroen en de fijngehakte koriander.

4 personen
Bron: 24kitchen.nl

Lees Interacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.