Een echte Hollandse klassieker en een toppertje voor Koningsdag: deze romige Koninginnesoep met pulled chicken, wortels en doperwten. Een smaakvol en feestelijk soepje! En waarom ook niet? Deze typisch Hollandse topper zal het tijdens de kerst ook zeker heel goed gaan doen!

Benodigdheden
1 kipfilet
100 g wortels
1 sjalot
1 pluk platte peterselie
35 g roomboter
35 g tarwebloem
2 kippenbouillonblokjes
75 g doperwten diepvries
1 laurierblaadje
100 ml kookroom
Bereiding
Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de kipfilet in 15 minuten gaar.
Maak ondertussen de wortels schoon en snijd ze in plakjes.
Snipper de sjalot en snijd de peterselie fijn.
Smelt de roomboter in een soeppan en voeg al roerende met een garde de tarwebloem toe.
Breng 1 liter water aan de kook en los de bouillonblokjes hierin op. Giet dit langzaam bij het mengsel in de soeppan, terwijl je met de garde goed blijft roeren.
Giet de kipfilet af en trek ‘m met twee vorken (of een handmixer) uit elkaar tot ‘pulled chicken’.
Voeg de pulled chicken, de wortels, de doperwten, het laurierblaadje en het sjalotje toe aan de soep en laat 10 minuten zachtjes koken.
Roer tot slot de kookroom en de fijngehakte peterselie erdoor en serveer!
4 personen
Bron: Chicks Love Food