Kastanjevelouté

Emilie
recept Kastanjevelouté

Een eenvoudig te bereiden soep voor een delicate en zachte starter.

recept romige kastanjesoep
Foto: Deliacious

Benodigdheden

250 g gekookte kastanjes
1 gele ui
300 ml water
100 g plantaardige room
1 tl groentebouillonpoeder
2 el olijfolie
zout en peper
enkele hele kastanjes, voor garnering

Bereiding

Pel en snipper de ui fijn.
Verhit een ruime pan op middelhoog vuur en voeg de olijfolie toe.
Voeg de gesnipperde ui toe en fruit deze tot ze glazig en zacht zijn, zonder te laten kleuren. Roer regelmatig.
Voeg het water en het groentebouillonpoeder toe, gevolgd door de gekookte kastanjes.
Laat enkele minuten koken zodat de smaken zich kunnen vermengen.
Haal de pan van het vuur en mix de soep met een staafmixer tot een gladde massa.
Voeg de plantaardige room toe en meng goed. Breng op smaak met zout en peper.
Verwarm de soep opnieuw op laag vuur, zonder te laten koken.
Serveer de soep warm, gegarneerd met enkele hele kastanjes.

Tip

Deze soep kan vooraf worden bereid en op het laatste moment op laag vuur worden opgewarmd. Voeg eventueel een beetje extra water of room toe om de gewenste consistentie te behouden.

Bron: Deliacious – Velouté de châtaignes

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige post Volgende post