• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Soepen.be
  • Recepten
  • Soepbars
  • Soepboeken
    • Top 10 best verkocht
    • Bekende chefs
    • Dieetboeken
    • Glutenvrij
    • Snel & makkelijk
    • Vegetarisch
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest

Harira – Marokkaanse tomatensoep

Harira is tijdens de maand Ramadan onmisbaar op de eettafel, maar ook buiten de Ramadan wordt deze heerlijke soep vaak klaargemaakt.

Harira Marokkaanse tomatensoep
Foto: Fatima El Irari

Benodigdheden

voor de soep
200 g lamsvlees, in blokjes
2 el olijfolie
2 uien , fijngehakt
2 el peterselie
2 el bladselderij
1,5 l kokend water
4 tomaten, gemalen
200 g kikkererwten
2 el linzen
2 el vermicelli
1 blokje vleesbouillon
2 el koriander, fijngesneden

kruiden
1 tl kurkuma
1 tl gemberpoeder
1 tl kaneel
2 tl zout
1/2 tl warte peper

tomatensaus
250 ml water
2 el tomatenpuree

bloempapje
250 ml water
4 el bloem

Bereiding

Het recept ‘Harira – Marokkaanse soep’ is afkomstig van Fatima El Irari.
Klik hier voor het volledige recept.

Ook lekker

Gepost onder: Herfst/Winter, Maaltijdsoep, Marokkaans, Ramadan Tags: Fatima El Irari, harira, Uit de keuken van Fatima

GezondheidGezondheid
Previous Post: « Aspergesoepje met roerei, Italiaanse ham en rucola
Next Post: Bissara Dyal Lfoul »

Reader Interactions

Wat vind jij van dit recept?Reactie annuleren

Primary Sidebar

onze Favorieten

  • Raapjessoep met spek
  • Aspergesoep met croutons en gerookte zalm van Jeroen Meus
  • Champignonsoep van Jeroen Meus
  • Klassieke uiensoep van Jamie Oliver
  • Pompoensoep op grootmoeders wijze

Wat zoek je?

Sint 2023Sint 2023
Nina Shop

Copyright © 2002-2023 Soepen.be

 

Reacties laden....