Harira is tijdens de maand Ramadan onmisbaar op de eettafel, maar ook buiten de Ramadan wordt deze heerlijke soep vaak klaargemaakt.

Benodigdheden
voor de soep
200 g lamsvlees, in blokjes
2 el olijfolie
2 uien , fijngehakt
2 el peterselie
2 el bladselderij
1,5 l kokend water
4 tomaten, gemalen
200 g kikkererwten
2 el linzen
2 el vermicelli
1 blokje vleesbouillon
2 el koriander, fijngesneden
kruiden
1 tl kurkuma
1 tl gemberpoeder
1 tl kaneel
2 tl zout
1/2 tl warte peper
tomatensaus
250 ml water
2 el tomatenpuree
bloempapje
250 ml water
4 el bloem
Bereiding
Het recept ‘Harira – Marokkaanse soep’ is afkomstig van Fatima El Irari.
Klik hier voor het volledige recept.
Wat vind jij van dit recept?