Gepofte-witloofsoep met crème crue, PX-sherry en gefrituurde salie

Emilie
recept gepofte-witloofsoep met crème crue, PX-sherry en gefrituurde salie

Deze witloofsoep is lekker romig en ziet er feestelijk uit. Het witloof wordt in de oven gepoft en krijgt hierdoor een hele volle, zachte smaak. En in combinatie met de PX-sherry wordt het geheel een bom van smaak. Een bijzonder voorgerecht en perfect voor de feestdagen!

Foto: Kiki Rozemeijer

Benodigdheden

6 stronkjes witlof
25 g boter
2 zoete uien
2 tenen knoflook
75 ml olijfolie + extra
4 takjes salie
1 l kippenbouillon* of -fond liefst zelfgemaakt
2 el oloroso sherry
175 ml PX-sherry
crème crue* of crème fraîche

Bereiding

Het recept ‘Gepofte-witloofsoep met crème crue PX-sherry en gefrituurde salie‘ is afkomstig van Kiki Rozemeijer voor delicious.

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige post Volgende post