Zondagse soep met balletjes

Zondagse soep met balletjes

Benodigdheden

500 g soepvlees
1,5 l water
1 prei, in grove stukken
1 grote wortel, in grove stukken
1 witte ui, in grove stukken
1/4 knolselderij, in grove stukken
1 tl zout
2 bouillonblokjes
vermicelli
bladselderij

Voor de balletjes
mager rundergehakt
1 ei
optioneel: 1 mergpijpje
paar beschuitjes
peper
zout

Bereiding

Doe het water in een grote soeppan en voeg het soepvlees, de grove stukken groenten en het zout erbij. Breng langzaam aan de kook en zet vervolgens op de allerlaagste stand. Laat zo minstens 3 tot 6 uur op een heel zacht vuurtje trekken.
Zeef de soep door een zeer fijne zeef of kaasdoek in een schone pan. De groenten en het soepvlees heb je voor deze soep niet meer nodig.

Maak gehaktballetjes van mager rundergehakt en bind met ei en fijn verkruimeld beschuit. Kruid met zout en peper. Voor de liefhebber: schraap een mergpijpje uit en kneed het merg door de balletjes.
Kook de balletjes 12 tot 15 minuten op zacht vuur in de bouillon, voeg na 5 minuten de vermicelli en de grof gehakte bladselderij toe.

Tip

Je kunt uiteraard nog allerlei andere ingrediënten toevoegen, bijvoorbeeld soepgroenten, doperwtjes of andere verse kruiden, zoals peterselie of bieslook.

4 personen
Bron: culy.nl

Lees Interacties