Zoete spicy pompoensoep van Jamie Oliver

Benodigdheden

2 kg flespompoen
16 verse salieblaadjes
2 rode uien
2 stengels bleekselderij
2 wortelen
4 tenen knoflook
2 takjes rozemarijn
1/2 Spaanse peper
2 l groentebouillon
olijfolie
peper en zout

Bereiding

Pel en snipper de ui en knoflook, maak de wortelen en bleekselderij schoon en hak deze in stukjes. Het pepertje ontdoe je van de pitjes en hak je fijn. Zet de pan op matig vuur, verhit wat olijfolie en bak de salieblaadjes hierin zo’n 30 seconden. Schep ze daarna uit de pan en laat ze uitlekken op het keukenpapier. De olie smaakt en ruikt nu heerlijk naar salie. Doe de ui, bleekselderij, knoflook, rozemarijn en Spaanse peper erbij en maak op smaak met peper en zout. Laat het geheel 10 minuten bakken.

Ontdoe de pompoen van zijn pitten en snijd hem in stukken. Je hoeft hem niet te schillen. Voeg de pompoen en de bouillon toe aan de pan en laat alles een half uur zachtjes koken. Wanneer de pompoen zacht en gaar is pureer je de soep met de staafmixer in de pan (mag eventueel ook in de blender). Nu is het tijd om even te proeven en de soep eventueel op smaak te brengen met peper, zout of nog wat Spaanse peper. Schenk de soep in kommen en serveer met de knapperige salieblaadjes en een drupje olijfolie.

4 personen
Bron: Jamie Oliver

Lees Interacties