Zoete aardappelsoep met gebakken uien

zoete-aardappelsoep-met-gebakken-uien

Benodigdheden

4 el zonnebloemolie
3 cm gemberwortel, geschild en fijngeraspt
1 tl komijnpoeder (djinten)
½ tl kaneel
½ tl kerrie
4 tenen knoflook, fijngesneden
3 el abrikozenjam
600 g zoete aardappels, geschild en in blokjes
1 winterwortel 250 g, in plakjes
1½ l groentebouillon
2 rode uien in dunne ringen
3 salieblaadjes, in reepjes + salieblad voor erover

Bereiding

Verhit in een soeppan 2 el olie. Bak de gember, specerijen en 2 teentjes knoflook op zacht vuur 2 minuten. Voeg dan de jam toe en bak die nog 2 minuten mee.
Doe de aardappel en de wortel erbij en schenk de bouillon in de pan en breng aan de kook. Kook de soep 15-20 minuten tot de aardappels en wortel gaar zijn. Maak de soep fijn met de staafmixer of doe alles in de blender. Voeg naar smaak nog zout en peper toe.
Bak de uienringen (ik maak volgende keer halve ringen, dat eet makkelijker) in 2 el zonnebloemolie 8-10 minuten goudbruin en krokant. Voeg de 2 teentjes knoflook (fijngehakt) toe en de in reepjes gesneden salieblaadjes en bak nog 2 minuten mee, zodat ze smaak afgeven aan de uien.
4.Schep de soep in kommen en maak af met wat uienringen. Garneer met een vers salieblaadje. Lekker met stokbrood met verse roomkaas waardoor je een beetje fijngesneden rode ui en wat kruiden (ik gebruikte peterselie en bieslook) hebt gemengd.

4 personen
Bron: Delicious, oktober 2013

Lees Interacties