Zoete-aardappel-wortelsoep met korianderolie

Zoete-aardappel-wortelsoep met korianderolie

Benodigdheden

7 el arachide-of druivenpitolie
1 grote ui, fijngesneden
4 tenen knoflook, geperst
1 el geraspte verse gemberwortel
2 blaadjes djeruk purut (limoenblad), fijngesneden
1 stengel sereh (citroengras), alleen het witte deel, heel fijn gesneden
3 el rode currypasta
± 650 g zoete aardappels, geschild, in blokjes
± 500 g wortelen, geschrapt, in stukjes
1 l kippen- of groentebouillon
15 g korianderblad + extra om te garneren
sap van 1 limoen
270 ml kokosmelk (blik)
1 el vissaus
½ tl donkerbruine basterdsuiker
chilipeperringetjes, om te garneren
kokosvlokken, droog geroosterd, om te garneren

Bereiding

Verhit 2 el van de olie in een grote steelpan met dikke bodem op matig vuur. Bak de ui hierin al omscheppend ± 3 min. Voeg de knoflook, gember, limoenblaadjes en het citroengras toe en bak al omscheppend ± 2 min. tot de aroma’s vrijkomen.

Voeg de currypasta toe en bak ± 1 min. al omscheppend tot de aroma’s vrijkomen. Voeg de zoete aardappels en wortels toe, schep om, schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Draai het vuur laag en kook ze in ± 30 min. zachtjes gaar. Pureer de soep.

Pureer intussen in de keukenmachine de koriander me de resterende 4 el olie en de helft van het limoensap. Breng op smaak met peper en zout en schep in een kom.

Voeg de kokosmelk, vissaus, suiker en de rest van het limoensap toe aan de soep. Laat al roerend 2-3 min. doorwarmen op laag vuur en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de soep in kommen, lepel de korianderolie erover en bestrooi met chilipeper, kokosvlokken en korianderblad.

4 personen
Bron: deliciousmagazine.nl

Lees Interacties