Wortel-venkelsoep

Benodigdheden

4 el Bertolli Robusto extra vergine olijfolie
3 bosuitjes
1 venkelknol
1 stengel witte selder
500 g winterwortel
1/2 tl komijnpoeder
150 g aardappels
1,2 l kippenbouillon
4 el room
peterselie voor de garnering
zout en peper

Bereiding

Snijd de bosuitjes, de venkel en de witte selder in stukken. Rasp de wortels, schil de aardappels en snijd ze in blokjes. Verhit de Robusto extra vergine olijfolie in een grote pan en doe er de stukken bosui, venkel en witte selder, de wortelrasp en het komijnpoeder bij. Plaats het deksel op de pan en laat het mengsel gedurende 5 minuten gaar bakken.
Voeg dan de aardappelblokjes en de bouillon toe en laat het 10 minuten zachtjes koken. Pureer het gerecht in de pan met een staafmixer, roer de slagroom erdoor en breng de soep op smaak met zout en peper.
Verdeel de soep over vier borden en garneer elk bord met wat peterselie.

Tip

Als je de kippenbouillon vervangt door groentebouillon past deze soep heel goed in een vegetarische menu.

4 personen
Bron: solo.be

Lees Interacties