Wortel-pompoensoep met korianderpesto

Wortel-pompoensoep met korianderpesto

Benodigdheden

1 pompoen
6 wortelen
1 ui
1 teentje knoflook
1 l groentebouillon
1 el olijfolie
1 kl komijn
nootmuskaat
peper en zout

Voor de korianderpesto
20 g koriander
1 teentje knoflook
½ citroen, sap
50 g cashewnoten
2 el olijfolie
1 kl komijn
peper en zout

Bereiding

Schil en snij de pompoen in blokjes. Schil de wortelen en snij in blokjes. Snipper de ui en de knoflook.
Fruit de ui samen met de knoflook glazig in 1 eetlepel olijfolie. Doe er de komijn en groenten bij en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Laat even stoven.
Overgiet met de bouillon en laat 20 minuten koken.
Maak de korianderpesto: doe de koriander, cashewnoten, het sap van een halve citroen, olijfolie, komijn, het teentje knoflook, peper en zout in de keukenrobot en mix tot een grove massa.
Mix de soep en serveer met de korianderpesto.

4 personen
Bron: 15gram.be

Lees Interacties