Wildsoep met paddenstoelen en croûte

Wildsoep met paddenstoelen en croûte

Benodigdheden

25 g gedroogd eekhoorntjesbrood (cepes, porcini)
2 el olijfolie
1 ui, fijngesneden
1 teentje knoflook
150 g gemengde verse paddenstoelen, in stukjes
1 tl gedroogde tijmblaadjes
400 ml wildfond
1 el donkere sojasaus
3 bosuitjes, in ringetjes
4 velletjes diepvries bladerdeeg, ontdooid
1 ei, losgeklopt
peterselietakjes, voor de garnering

Voorbereiding

Kan 2 dagen van tevoren. Week het eekhoorntjesbrood ± 15 minuten in 300 ml lauw water. Verhit de olie in een soeppan en bak de ui met de knoflook zachtjes 3 min. Draai het vuur wat hoger, voeg de paddenstoelen toe en bak ze 2 min. mee. Voeg het eekhoorntjesbrood, het gezeefde weekvocht, de tijmblaadjes en de wildfond toe en breng alles aan de kook. Laat de soep 5 min. achtjes koken en breng op smaak met de sojasaus, zout en peper. doe de soep over in een kom en laat afkoelen. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Bereiding

Begin 1/2 uur van tevoren. Verwarm de oven voor op 180. vul 4 ovenbestendige soepkommen met de koude soepen en strooi de bosui erover. Rol de velletjes bladerdeeg evt. iets uit zodat ze passen op de kommen. Bestrijk de randen van de kommen met losgeklopt ei. Leg op elke kop een plak bladerdeeg en druk het deeg goed vast op de randen van de kom. Bestrijk het deeg aan de bovenkant met het ei en zet de kommen in de oven. Bak het deeg in 25-30 minuten goudbruin. De soep is dan ook heet. Garneer met een paar takjes peterselie.

4 personen
Bron: deliciousmagazine.nl

Lees Interacties