Tomatensoep van Jamie Oliver

Benodigdheden

2 wortelen
2 stengels bleekselderij
2 middelgrote uien
2 teentjes knoflook
olijfolie
2 biologische kip of groente bouillonblokjes
2 x 400 g uit blik pruimtomaten
6 grote rijpe tomaten
1 klein bosje verse basilicum
zeezout & versgemalen zwarte peper

Bereiding

Schil en snijd de wortelen in stukjes. Snijd de bleekselder in stukjes. Pel en hak de uien grof. Pel en snijd de knoflook in grove schijven.
Zet een grote pot op een matig vuur en voeg 2 eetlepels olijfolie toe. Voeg alle gesneden ingrediënten toe (alles behalve de tomaten) en roer om met een houten lepel. Zet een deksel losjes op de pot en laat 10 tot 15 minuten stoven totdat de stukjes wortel zacht zijn en de stukjes ui goudbruin.
Los de bouillonblokjes op in wat kokend water en voeg ze met de rest van het kokend water toe aan de pot met de gestoofde groenten. Voeg de verse tomaten toe. Volgens Jamie Oliver kan je de groene steeltjes bij in de soep doen voor een geweldige smaak. Voeg de blikjes tomaten toe. Roer alles goed om en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat 10 minuten sudderen met het deksel op de pot.
Trek je de basilicumblaadjes van de stengels en voeg bij de soep.
Neem de pan van het vuur, proef en breng op smaak met zout, peper en indien nodig wat extra bouillonblokje. Pureer de tomatensoep met een handmixer of blender tot een romige soep.
Serveer de tomatensoep in kommetjes.

6-8 personen
Bron: Jamie Oliver

1001004006184329Het recept Tomatensoep komt uit het kookboek ‘Jamie’s kookrevolutie’ van Jamie Oliver.

Dit boek is geïnspireerd door alle mensen die Jamie ooit ontmoette en die zeiden niet te kunnen koken en dat ook nooit te kunnen leren. Dat soort uitspraken werkt op Jamie als een rode lap op een stier, omdat hij vindt dat iedereen op deze planeet in staat moet zijn om een eenvoudige maaltijd te koken, om zodoende voor zichzelf, en voor familie vrienden te kunnen zorgen.

Bestel dit boek op Bol.com.

Lees Interacties