Mét de Aziatische smaken van koriander, kokosmelk en currypasta.
Benodigdheden
1 ui
2 tenen knoflook
2 el zonnebloemolie
850 g flespompoen
1 handsinaasappel
250 g winterpeen
35 g gele currypasta
400 g kokosmelk
400 ml groentebouillon
15 g koriander
Verder nodig
Bereiding
Snipper de ui en snijd de knoflook en koriander grof. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook 5 minuten op laag vuur. Was ondertussen de pompoen en halveer in de lengte. Verwijder de zaden en draderige binnenkant met een lepel, laat de schil zitten. Snijd beide helften in blokjes van 2 cm. Pel de sinaasappel en verdeel in partjes. Snijd de winterpeen in plakjes.
Doe de pompoen, winterpeen, sinaasappel en currypasta bij de ui. Voeg de kokosmelk en bouillon toe en breng aan de kook. Laat met de deksel op de pan 30 minuten zachtjes koken. Pureer de soep met de staafmixer en bestrooi met de koriander.
Tip
Liever wat meer pit in de soep? Voeg dan het hele pakje currypasta toe.
4 personen
Bron: ah.nl