Slasoep met verse doperwtjes en munt

Benodigdheden

gewassen bladeren van 1 krop sla (of batavia- of krulsla)
25 g boter
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, fijngehakt
1 el bloem
1 l groente- of kippenbouillon
150 g versgedopte erwtjes (of diepvries)
1 ei
150 ml slagroom
handvol gehakte verse munt

Bereiding

Scheur de slabladeren in stukjes. Verhit de boter in een braadpan en smoor de ui met knoflook ca. drie minuten. Roer de bloem erdoor en schep vervolgens de sla erdoor. Voeg al roerend 800 ml bouillon toe, breng aan de kook en sudder de sla in ca. vijf minuten zacht. Kook intussen de erwtjes in de rest van de bouillon in 3-4 minuten zacht, schep ze uit de pan en bewaar ook de bouillon. Pureer de slasoep met een staafmixer en verdun hem, als je het nodig vindt, met wat doperwtenbouillon. Klop de eidooier los met de room. Breng de slasoep weer aan de kook, klop een opscheplepel hete soep door het roommengsel, herhaal, en roer het roommengsel door de soep in de pan. Meng op het laatst de erwtjes en munt door de soep, breng op smaak met zout en peper en eet met knapperig brood.

4 personen
Bron: volkskrant.nl

Lees Interacties