Slasoep met groene blaadjes

Benodigdheden

1 grote ui
0,5 kg aardappelen (kruimige)
1,5 l water
2 groentenbouillonblokjes en 1 kippenbouillonblokje
75 g veldsla
100 g kropsla
400 g diepvrieserwtjes (extra fijn)
peper en zout

Bereiding

Pel de ui en snijd in stukken. Schil de aardappel, was en snijd in stukken.
Doe olijfolie in de pan. Stoof de ui. Doe er de aardappel bij, stoof nog eens 4 minuten.
Doe het water en de bouillonblokjes erbij. Laat 15 minuten koken. Doe de pakken sla erbij.
Kook nog een 2 tal minuten op laag vuur. Mix de soep.
Doe de erwtjes erbij. Laat nog even doorkoken. Kruid de soep af met peper en zout.

4 personen
Bron: kokenophakken.be

Lees Interacties