Romige pompoensoep

romige-pompoensoep-2

Benodigdheden

3 kopjes zoutarme kippenbouillon
1/2 tl zout
2 kopjes pompoenpuree
1/2 kop gehakte ui
1/2 tl gehakte verse tijm
1 teentje knoflook, fijngehakt
6 hele zwarte peperkorrels
1/2 tl vers gemalen gember
1/4 tl gemalen kaneel
1/8 tl gemalen nootmuskaat
1/2 kopje zware slagroom
optioneel:
4-5 stukjes gekookte ham
vers geraspte Parmezaanse kaas
zure room

Bereiding

Neem een grote pan en voeg alle ingrediënten samen – uitgezonderd de room – en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat gedurende 30 minuten pruttelen.

Pureer de soep in verschillende kleine porties met de keukenmachine, staafmixer of blender (1 kopje per keer). Breng de soep terug aan de kook. Zet het vuur laag en laat nog 30 minuten pruttelen zonder deksel. Haal van het vuur en roer de slagroom erdoor.

Giet de soep in kommen. Werk eventueel af met gekookte ham, Parmezaanse kaas en/of zure room.

4-5 personen
Bron: thecomfortofcooking.com

Lees Interacties