Romige aspergesoep met garnalen en gepocheerd eitje

Romige aspergesoep met garnalen en gepocheerd eitje

Benodigdheden

500 g witte asperges
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, geperst
1 l groentebouillon
200 ml rijstroom, gewone room kan ook, rijstroom is minder vet
mespuntje vanille, vanille en witte asperges gaan gewéldig samen
100 g Hollandse garnalen
2 eieren
snufje gedroogde dille
scheutje sesamolie
2 tl mosterd

Bereiding

Verhit een beetje olie of kokosvet in een grote pan, liefst met zware bodem. Voeg de ui aan de pan toe en bak in 5 minuten glazig.

Was de asperges en snijd het harde stukje van de onderkant ervan af. Snijd ze in kleinere stukken en voeg aan de pan toe. Bak een paar minuten met de ui mee en voeg als laatste de knoflook toe.

Schenk de bouillon eroverheen. Voeg de vanille toe en laat het geheel een kwartiertje zachtjes koken. Proef tussendoor even en voeg naar smaak nog wat peper of zout toe. Pureer vervolgens met een staafmixer tot soep. Zet de pan terug op het vuur.

Breng in een kleine pan een laag water aan de kook, maak met een lepel een draaikolk en breek in het midden voorzichtig een ei. Haal het gepocheerde eitje er na 3 minuten uit en doe hetzelfde met het tweede ei.

Schenk de soep in twee diepe borden, leg de gepocheerde eitjes erin, de garnalen en sluit af met de smaakmakers.

Tip

Serveer een lichte salade bij de soep die je op smaak brengt met sesamolie en cherry tomaatjes. Of maar er snelle broodjes van havermout bij uit de oven. Lekker met avocado erop of geitenkaas.

1 liter soep
Bron: beaufood.nl

Lees Interacties