Rodekoolsoepje

Benodigdheden

1 el olijfolie
1 teentje knoflook (geperst)
1 rode ui (gesnipperd)
1 verse gember (geschild, geraspt)
350 gram rodekolen (in stukken)
1 tl korianderpoeder (ketoembar)
1 tl komijnpoeder (djinten)
1 mespunt kaneelpoeder
750 ml kippenbouillon
1 naanbrood
1 el olie
4 es zure room of
4 es volle yoghurt
2 es koriander (gehakt)

Bereiding

Verhit de olie in een soeppan en bak hierin de knoflook, ui en gember circa 3 minuten.
Voeg vervolgens de kool, koriander-, komijn en kaneelpoeder toe en bak nog even mee. Giet de bouillon erbij en kook de kool circa 30 minuten.
Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met zout en peper.
Snijd het naanbrood in repen, bestrijk met olie en rooster het brood tot het knapperig is.
Schep een lepel zure room in de soep en bestrooi met de koriander. Serveer het brood bij de rodekoolsoep.

4 personen
Bron: Boodschappen Magazine nr. 12 van 2016

Lees Interacties