Raapjessoep met krokante pancetta

Raapjessoep met krokante pancetta

Benodigdheden

1 bosje raapjes
300 g knolselder
1 stuks grote ui
1 250 ml kippenbouillon
1 dl room
2 stuks laurierblaadjes
1 bosje verse tijm
100 g pancetta
boter
olijfolie

Bereiding

Was de raapjes, verwijder de steelaanzet en snij ze in stukken. Schil de knolselder en snij in stukken. Pel de ui en hak fijn.
Rits de tijmnaaldjes los van de steeltjes en hou apart.
Bak de pancetta krokant in olijfolie. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Smelt een klontje boter in dezelfde pan en voeg de ui, tijmsteeltjes en laurierblaadjes toe. Laat de ui goudbruin stoven. Voeg raapjes en knolselder toe.
Overgiet met de bouillon en breng aan de kook.
Laat raapjes en knolselder garen. Verwijder de laurierblaadjes en tijmsteeltjes en pureer de soep. Breng verder op smaak met peper en zout. Roer de helft van de tijmnaaldjes erdoor.
Verdeel de soep over de borden.
Werk af met een scheut room en plakjes krokante pancetta. Bestrooi met de rest van de tijmnaaldjes.

4 personen

Lees Interacties