Pompoensoep van Rens Kroes

Benodigdheden

1 rode ui
3 teentjes knoflook
1 eetlepel kokosolie
1,5 liter water
2 groentebouillonblokjes
1,5 kg pompoen
1 courgette
2 theelepels kerriepoeder
mespuntje gemberpoeder
mespuntje cayennepeper
mespuntje laos
1 tl gedroogde oregano
4 es fijngehakte koriander
1 scheutje biologische speltroom per kom
optioneel: gele sambal

Bereiding

Snijd de rode ui en knoflook in kleine stukjes. Doe de ui samen met de kokosolie in een braadpan. Zet op een laag vuurtje en voeg na een minuutje de knoflook erbij. Zet ondertussen een andere pan met het water op het vuur en voeg de bouillonblokjes toe. Snijd ook de pompoen en courgette in kleine stukjes en doe deze bij de bouillon. Doe de gemberpoeder, cayennepeper, laos, kerriepoeder en oregano in de braadpan bij de knoflook en uien en roer alles een halve minuut goed door. Voeg dit mengsel vervolgens aan de kokende bouillon toe en laat de groenten in 30 minuten op een laag vuurtje gaarkoken. Pureer de soep daarna met een staafmixer. Snijd de koriander fijn en schep de soep in een kommetje, schenk er een scheutje speltroom bij en besprenkel hem met de koriander. Ik doe er zelf nog een klein mespuntje gele sambal bij, maar dat is alleen voor diehard spicy fans! – Pompoen is een typische herfstgroente. Hij is er dan in overvloed. De groente is zoet, zacht, snel gaar en je kunt er heel creatief mee zijn. Ik gebruik hem vaak in risotto, als puree of in een ovenschotel. Maar op een rainy herfstdag duik ik het liefst de keuken in om een grote pan pompoensoep te maken.

4 personen
Bron: Powerfood

9200000026533038Het recept Pompoensoep komt uit het kookboek ‘Powerfood’ van Rens Kroes.

In Powerfood presenteert Rens haar favoriete recepten met verantwoorde ingrediënten voor een happy en healthy lifestyle. Zoals de talloze lezers van haar columns en blogs wel weten, staat bij Rens Kroes het genieten van het leven centraal. Een avondje feesten of een lekker stuk taart maakt je happy en is dus bijna een must! Zeker als je zelf een gezonde variant hebt gebakken.

Bestel dit boek op Bol.com.

Lees Interacties