Benodigdheden
1 pompoen
2 uien
1 winterwortel
2 tenen knoflook
stukje gember
1/2 tl komijn
1 tl koriander
1 l kruidenbouillon
olijfolie
peper
Verder nodig
Bereiding
Boen een middelgrote pompoen schoon en verwijder bij een groene pompoen de schil. Snij de pompoen in stukjes en verwijder de pitjes. Snij uien en winterpeen in stukjes. Schil een stukje gember en snij de gember in kleine stukjes.
Verhit wat olijfolie in een pan en fruit hierin de ui ongeveer één minuut. Roer de gember, uitgeperste knoflook, komijn en koriander erdoor en bak dit even mee. Voeg vervolgens de wortel, de pompoen en ongeveer één liter bouillon toe. Breng het aan de kook en laat het ruim een kwartier pruttelen tot de pompoen en de wortel zacht zijn. Pureer de soep en breng het op smaak met peper. Voeg tenslotte een scheutje kookroom toe en garneer het gerecht met peterselie.
4 personen