Benodigdheden
soep
1 el olijfolie
1 ui, in blokjes gesneden
5 teentjes knoflook, in blokjes gesneden
1 rode peper, in blokjes gesneden
350 g pompoen, in blokjes gesneden
1 tl gemalen komijn
½ tl gedroogde oregano
½ tl gemalen rode peper vlokken
85 g quinoa
550 g zwarte bonen, afgespoeld en uitgelekt
1250 ml groentebouillon
2 laurierblaadjes
garnering
1 avocado, in blokjes gesneden
handvol koriander, in blokjes gesneden
1 limoen, in partjes gesneden
Bereiding
Verhit de olie in de pan op matig vuur en bak de ui een paar minuten. Voeg de knoflook en rode chilipeper toe en bak tot deze begint te geuren. Voeg de pompoen en kruiden toe en bak een paar minuten. Voeg 500 ml van de groentebouillon en quinoa toe. Breng aan de kook en laat 5 minuten koken voordat je de resterende groentebouillon toevoegt. Voeg de bonen en laurier toe. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat gedurende 5-10 minuten pruttelen.
Werk af met met koriander, avocado en limoensap.
4 personen
Bron: avocadopesto.com
Wat vind jij van dit recept?