Pompoensoep met mangochutney

Pompoensoep met mangochutney

Benodigdheden

1,5 kg pompoen
1 ui
2 cm verse gember
1 el arachideolie
1,5 el curry madras
2 groentebouillontabletten
1,5 l water
4 el zure room
4 el mangochutney

Bereiding

Was de pompoen en snijd in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de ongeschilde parten in stukjes van 2 cm. Snipper de ui. Schil en rasp de gember.
Verhit de olie in een soeppan en fruit de pompoen, ui, gember en curry madras 3 min. op laag vuur. Voeg de bouillontabletten en het water toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 15 min. koken. Roer af en toe.
Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Voeg eventueel water toe als de soep te dik is. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de soep over diepe borden of kommen en schep in elk ervan 1 el zure room en 1 el chutney.

Tip

Je kunt de soep 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm 10 minuten op laag vuur voor serveren en verdeel de zure room en mangochutney over de soep. Lekker met gebakken uitjes en fijngesneden koriander.

4 personen
Bron: ah.nl

Lees Interacties