Pompoensoep met kastanjes

Benodigdheden

4 el gezouten boter
2 middelgrote uien, in grove stukken
2 l kippen-of groentebouillon
2 kg pompoen in dobbelsteentjes
1,5 kg lichtkruimige aardappels in dobbelsteentjes
450 g gepelde kastanjes
zout en peper
2 el crème fraïche (optioneel)
geroosterde pompoenpitten

Bereiding

Smelt de boter in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de uien toe en bak totdat ze glazig zijn. Giet er de bouillon bij samen met de pompoen, aardappelen en kastanjes. Laat sudderen totdat de pompoen en aardappels gaar zijn, dit duurt ongeveer 45 minuten. Laat enigszins afkoelen.
Pureer in gedeeltes tot een egale soep. Is het te dik? Voeg dan meer bouillon toe. Breng op smaak met zout en peper.
Roer vlak voor het serveren de crème fraîche door de soep en garneer met de pompoenpitjes.

Tip

Geef de soep een iets meer uitgesproken smaak door tijdens het fruiten van de uitjes kruiden naar keuze toe te voegen. Denk aan kaneel, kerriepoeder en komijn.

6 personen
Bron: Martha Stewart

Lees Interacties