Pompoensoep met gember en kokosmelk

Benodigdheden

800 g pompoen, in dobbelsteentjes gesneden
600 g geschrapte wortel
1 grote ui, gesnipperd
5 cm verse gember
2 el boter
1 l groentebouillon
500 ml kokosmelk
peper & zout
sojasaus
sap van een citroen

Bereiding

Verwarm de boter in een grote pan en bak de pompoen, wortel, gember en ui erin. Voeg de groentebouillon toe en laat alles zo’n 15 tot 20 minuten zachtjes op staan. Maak met een blender of een keukenmachine een glad geheel van de soep. Roer de kokosmelk erdoor en breng de soep op smaak met zout, peper, sojasaus en citroensap. Laat alles nog even goed warm worden en serveer de soep met vers, knapperig brood.

Tip

Je maakt de soep nóg lekkerder door op het laatst wat garnalen aan de soep toe te voegen.

4 personen

Lees Interacties