Pompoensoep met kervel en zwarte walnoot

Pompoensoep met kervel en zwarte walnoot

Benodigdheden

½ muskaat- of flespompoen van ± 1 kg
2 el olijfolie
2 tenen knoflook, fijngesneden
1 sjalot, fijngesneden
50 g walnoten, gehakt
750 ml groentebouillon
1 bosje kervel, grof gesneden
1 zwarte walnoot op siroop
extra vierge olijfolie, om te besprenkelen

Bereiding

Snijd de pompoen doormidden. Schep met een lepel de zaden en draden eruit. Snijd de pompoen in blokjes. Verhit de olijfolie in een soeppan. Fruit de knoflook, de sjalot en de walnoten 1 min. Schep de pompoenblokjes erdoor en bak 2 min. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Kook de pompoen in 10 min. zachtjes gaar. Voeg de helft van de kervel toe aan de soep. Pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met zout en peper en de siroop van de zwarte walnoot.

Snijd de zwarte walnoot met een scherp mes in flinterdunne plakjes. Schenk de pompoensoep in 4 kommen. Garneer de soep met een flinke toef kervel en de plakjes walnoot. Giet in elke kom een straaltje extra vierge olijfolie.

4 personen
Bron: deliciousmagazine.nl

Lees Interacties