Pompoensoep met Hollandse garnalen en pompoenpitten

Pompoensoep met Hollandse garnalen en pompoenpitten

Benodigdheden

75 ml zonnebloemolie
1 zoete ui, fijngesneden
30 g gember, geschild en in plakjes gesneden
¼ rode peper, zaad verwijderd en gesneden
1 teentje knoflook, gekneusd
1 stengel sereh, gekneusd en in stukken
½ kg flespompoen, in stukken gesneden
250 ml vers sinaasappelsap
½ l groentebouillon
1 stokbrood
8 el Hollandse garnalen, handgepeld
1 el pompoenpitten

Bereiding

Verhit de helft van de zonnebloemolie en bak de ui, gember, rode peper, knoflook en sereh ± 5 min. Voeg de pompoen toe. Blus af met de sinaasappelsap en groentebouillon. Kook de soep gaar in ± 20 min. Pureer met een staafmixer. Zeef de soep en kook in ± 10 min. in tot de helft. Breng op smaak met zout en peper.

Snijd 6 mooie plakjes stokbrood en steek of snijd er mooie ronde croutons uit. Verhit de rest van de zonnebloemolie. Bak de croutons krokant en goudbruin. Verdeel de soep over kommen. Schep wat croutons, Hollandse garnaaltjes en pompoenpitten op de soep.

4 personen
Bron: deliciousmagazine.nl

Lees Interacties